Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Oyun ve Eğlence »

Medieval II: Total War Kingdoms

Talha Turhal 26 Eylül 2007 - Oyun ve Eğlence

Bölgelere İnmeden...

Ülkeler

Ülkeler

Bölgelere inmeden önce eklenen özelliklere bir göz atmak istedim. İlk önce yeni ülkelerimizi sayalım. Norveç, Galler, İrlanda, Baronlar İttifakı, Kudüs Krallığı, Antakya Prensliği, Töton Tarikatı, Litvanya, Novgord, Kalamar Birliği, Mayalar, Apaçiler, Tlaxcalanlar, Chichimec Kabileleri ve Trascanlar. 13 yeni ülke deniyordu ama oyuncunun etkisi ile sonradan iki tane grup ortaya çıkıyor ve bunlar Baronlar ile Kalmar birliği.

Kahraman Komutan (Hero) Sistemi

Kahraman Komutan (Hero) Sistemi

Tarihte tüm ülkeler tarafından saygı görmüş şahıslar vardır. Gerek savaş alanında gerek politikada saygı duyulan kişiler. Oyundaki devletlerin dünya tarihine adını yazdırmış komutanlarını Kingdoms'da yönetme imkânı bulacağız. Medieval II'de komutanların, saray üyelerinin ve kralın gerek savaşta gerekse strateji haritasında görünümleri aynıydı. Bu duruma Kingdoms ile düzen gelmiş. Komutanların, aile üyelerinin, kralların ve belli başlı Kahraman komutanların tipleri ile görünümlerinin tamamı bir birinden farklı. Ayrıca Kahraman komutanlarımızın (bazılarının) kendine has özel güçleri bulunmakta. Örneğin Büyük Selçuklu Sultanı Melik Şah'ın komutanlarından Aksungur Bey'in oğlu Nureddin Zengi oyunda bu günkü Irak topraklarında ve Haçlılara karşı savaşıyor. İnanç ışığı adındaki özelliği ile savaş alanındaki Türk askerlerinin saldırı hızlarını ve morallerini belli bir süreliğine artırıyor. Savaşta birden fazla kullanılan bu özelliği ikinci kez kullanmak için biraz zaman geçmesi gerekiyor. İskoç kahramanı William Wallace da oyunda bulunuyor. Beklenmedik bir anda oyuna dâhil olup yanında getirdiği güçlü İskoç askerleri ile ülkesine çok büyük yardımlarda bulunuyor. Ama ne yazık ki! Özel güce sahip değil. Özel güce sahip olan kahramanlar sadece Haçlı Seferleri Tarihsel Senaryosunda bulunuyor. Bence, benim için fark etmez kahramanlar tarih kitaplarında anlatıldıkları gibi modellenmişler ve özel güçleri olmasa da gayet hoşlar.

Destek Birliklerin Kontrolü

Bir şehre birden fazla ordu ile saldırıyoruz. Belli bir sayı sınırı içerisinde askerleri savaş alanına dâhil ediyoruz. Bunun dışında savaş sınırı içerisindeki müttefik ordu ya da bize ait yan ordu, bölük sayılar azaldıkça savaşa destekçi birlik olarak geliyorlardı. 20 bölüğü kontrol ettiğimiz savaşlarda birkaç bölüğü kaybettiğimizde boşalan yerleri dolduran destekçi birlikleri artık bölüklerimizi kaybetmeden de kullanabiliyoruz. Ve bu destek kuvvetlerini üç komutla yönetiyoruz, bunlar: saldırgan bekleyiş, savunma ve direk hücum.

Geri | İleri: Kalıcı Hisarlar Ve Çeşitlenmiş Kaleler

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
6 Temmuz 2008 - Diablo III :   Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Blizzard'ın geçtiğimiz hafta Diablo 3'ü duyurması ise sanki yıllardır görmediğimiz bir kardeşimizi görmüşçesine heyecan yarattı.

Diablo III
Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Bl...

4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin