Half Life 2: Freeman Yine Başa Dönüyor!
Hikayenin Akışında Christiaan
Hikayeden çok bahsetmeden Half Life 2'nin hikaye akışı nasıl anlatılır? Cevap, aslında anlatılmaz, ama mümkün olduğunca oyunun büyüsünü bozmamaya çalışacağım. İlk olarak Half Life 2'nin de hikayenin tamamını anlatmaması konusunda kendimizi nasıl bir teselli edebiliriz. (Uyarı: Birazdan anlatacaklarımın oyunun keyfini kaçıracağını düşünmüyorum fakat oyunun sonuna gelmeden öğrenmemeniz gereken şeyleri öğrenebilirsiniz). Asıl oyunda aklınıza takılan hiç bir soruya bu oyunda da cevap bulamıyorsunuz. Bu oyun bariz bir şekilde bir sonraki oyun için bir köprü görevi görüyor. Hatta pek çok yeni soru kafanıza takılıyor ve acaba oyun bir sonuca ulaşabilmesi için dördüncüsünün de çıkması mı gerekiyor diye düşünüyorsunuz.
Sorularınıza cevap bulabilecek misiniz? Hayır. En azından bu sefer değil.
İlk oyunda Gordon Freeman'ı canlandırıyorsunuz, Black Mesa olarak adlandırılan gizli bir hükümet araştırma üssünde bir bilim adamısınız.
Büyük bir kaza sonucu Xen adlı bir dünyaya boyutlar arası bir kapı açılıyor ve Dünya, Vortigaunts olarak bildiğimiz yaratıklar tarafından istila ediliyor. Üssün içinde oradan oraya koşarken siyah elbiseli ve solgun suratlı birinin sık sık sizi izlediğini görüyorsunuz. Oyundaki en son düşmanınız olduğunu düşündüğünüz Nihilanth'ı yendikten sonra, en sonunda bu korkunç takipçiyle yüzleşiyorsunuz. Oyunun iki genişleme paketi, size oyunu üste görevli bir asker ve üste güvenliği sağlamak için gönderilen bir başka asker gözünden oynama imkanı sağlıyor. Yine artık "G-Man" olarak bildiğimiz gizemli adamın size baktığını görüyorsunuz, fakat ne olduğu kimin için çalıştığı ve Black Mesa'da gerçekleşen felaketle ne bağlantısı olduğu hakkında hiç bir yeni ipucu bulamıyorsunuz.
"Uyan, Gordon..."
Half Life 2 sizi daha iyi bir noktada bırakmıyor hatta sadece araştırma üssünde değil evrenin işleyişiyle ilgili olabilecek G-Man'i bu bölümde çok daha az görüyoruz. Serinin devamı ilk oyunla aynı şekilde başlıyor, yavaş hareket eden bir trende kendinize geliyorsunuz. G-Man, sizi açıklanamayan bir uykudan uyandırıyor ve dünyanın şu an ki kötü durumunu düzeltmekle görevlendiriyor. Sesinin tonundan bir çeşit evrensel temizlikçi (evreni kötülüklerden kurtaran) adam gibi bir hisse kapılıyorsunuz.
"Yanlış yerde doğru adam, dünyadaki bütün farklılıkları yaratabilir."
G-Man kaybolduktan sonra dünyanın normale dönmediğini fark ediyorsunuz, Xen'den gelen istilacıları yenmiş olsanız bile. Şimdi Vortiguantlar başka bir faşist gücün kontrolü altındalar.
Geri | İleri: Hikayenin Akışında Christiaan, Devam

|