Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Oyun ve Eğlence »

Half Life 2: Freeman Yine Başa Dönüyor!

Oyunun Oynanışında Darren, Devam

Izdırap, acı, neşe ve gözyaşı gerçekçi modellerden alınmış. Izdırap, acı, neşe ve gözyaşı gerçekçi modellerden alınmış.

Oyundaki bütün yardımcı karakterlerin yüz ifadelerine verilen önem ve dikkat bütün oyun boyunca devam ediyor. Çocukluktan beri bu en ufak farkları bile ayırt etmeyi öğreniyoruz. Oyunlardaki karakterler neden farklı olsun ki? Artık değil. "Ciddiyim"den "Sadece şaka yapıyorum"a geçerken ki basit farklar artık yüz ifadelerini değiştirerek verilebiliyor. Bir sahnede Alyx, Dr. Mossman'ın bir yorumunu duyuyor ve burada Alyx'in gözleri "Her neyse" gibi bir bakış sergiliyor. Bunun gibi özellikler oyuncuya oyun içindeki ortamla dinamik bir etkileşim içine girme imkanı veriyor. Artık acı, sıkıntı, sinir ve bunun gibi tepkiler sadece duyulmakla kalmıyor görülüyor da.

Half Life 2'nin amacı ilk oyunda yaptıkları gibi oyuncuyu Gordon Freeman'in vücudunun içine sokmak. Hareketteki bir takılma bu etkiyi yok ediyor. Hep bahsettiğim ve internetten de okuduğum bir sorun ise sıkıntı verici duraklamaların sadece büyük sahne değişiklikleri arasında değil aynı zamanda ufak değişimlerde de ortaya çıkması.

Fazladan ateş gücüne sahip olmak çok iyi ama sizin önünüze çıktıklarında sadece sizi yalnız bırakmalarını istiyorsunuz. Fazladan ateş gücüne sahip olmak çok iyi ama sizin önünüze çıktıklarında sadece sizi yalnız bırakmalarını istiyorsunuz.

Yapay zeka ilk oyuna göre nispeten daha akıllı. Fakat yine de düşman ve dost güçler bazen hayal kırıcı olabiliyorlar. Takım arkadaşlarınız siz dar koridorlarda veya merdivenlerde koşarken önünüze çıkabiliyorlar. Düşman yapay zekası bazen gerçekten aptal olabiliyor ama bunların dışında genel olarak daha akıllı. Bazı olayların sırası önceden rahatça tahmin edilebiliyor. Tabii ki oyun ister istemez bazı önemli noktalar ve bir senaryo üzerine kurulmalı. Kendi adıma konuşmam gerekirse fizik motorunda olduğu gibi yapay zekada da büyük gelişmeler beklemiştim. Benim fikrime göre yapay zeka konusunda asıl oyundan daha öteye veya geriye gidilmemiş.

Oyunun Oynanışı - Christiaan'ın Yorumu

Ben oyunun yapay zekasından Darren'dan daha fazla etkilendim, takım olayını pek kullanışlı bulmadım fakat takım üyeleri hiç bir zaman önüme çıkmadılar. Ayrıca ilk oyuna göre düşman taktiklerinin daha gelişmiş olduğunu söyleyebilirim. Fizik konusunda Darren'a katılıyorum - kesinlikle mükemmel! Bence Renderware, Havok, Epic, Valve ve diğer kinematik motorlar yaratma konusunda yarışan firmalar sayesinde fizik artık görüntünün yerini alıyor.

Geri | İleri: Hikayenin Akışında Christiaan

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
21 Ağustos 2008 - Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak :   Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in gelecekte çıkarmaya hazırlandığı Larrabee mimarisi kadar meraklıların ilgisini uyandırmıştır. Ürünün son halinin neye benzeyeceği konusunda henüz çok az ayrıntı belli şu an için elimizde ürünün temel de neler sunacağından başka bir şey yok. Doğal olarak gizemin ve merakın olduğu yerde dedikodular da alıp başını gidiyor ve Larrabee için de durum farklı değil.

Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak
Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in ge...

20 Ağustos 2008 - Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom :   Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tüketen yepyeni bir işlemci tasarımı getirmiş oldu. AMD'nin buna cevap vermesi gerekiyordu ve bunu Athlon 64'ü yavaşlatarak yaptı, K8 mikro mimarisinin olabilecek en düşük hıza (1 GHz) sahip üyesini duyurdu.

Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom
Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tü...

18 Ağustos 2008 - Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H :   Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (prototype) elimize ulaştı. Sizin için hızlıca temel özelliklerini gözden geçirdik.

Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (proto...

15 Ağustos 2008 - Asus Eee PC 901 :   İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha fazlasını vererek pazarda fırtına gibi esmişti. Asus daha önceleri es geçtiği bu yeni pazardan önemli bir kazanç sağlamış olacak ki önceki sürümlerde eksik olarak görülen özellikleri geliştirerek yeni modelleri pazara sürmeye devam ediyor.

Asus Eee PC 901
İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha faz...

14 Ağustos 2008 - AMD Radeon HD 4870 X2: R700 ilk Bakış :   AMD sadece ucuza iyi başarım arayan kullanıcılara yönelik ürünler üreten bir firma olarak kalmak istemiyor. Hedeflerinden birisi de Nvidia'ya uzunca bir süre önce kaptırdığı başarım tacını geri almak. Bu amaca yönelik olarak da firma en etkileyici yongasından iki taneyi tek bir kart üzerinde birleştirmiş ve adına Radeon HD 4870 X2 demiş. Şimdi soru şu: Bu ekran kartı Nvidia'nın en hızlı GeForce GTX 280 modelini yenecek kadar güçlü mü?

AMD Radeon HD 4870 X2: R700 ilk Bakış
AMD sadece ucuza iyi başarım arayan kullanıcılara yönelik ür...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin