Ses: Cehennem Tanrı'nın öfkesi - Günahtan Nefretidir. - Philip James Bailey
Oyunun tüyler ürperten seslerinin bir kısmını Nine Inch Nails'den tanıdığımız Chris Vrenna yapmış. Oyunseverler Chris'i American McGee'nin Alice'indeki mükemmel çalışmasından bilirler. O oyundaki müzikleri kesinlikle çok iyiydi. Oyunun müziklerini kesinlikle tavsiye edebilirim.
Doom 3'ün sesleri yüksek teknoloji ses kartları ve 5.1 hoparlörler göz önüne alınarak tasarlanmış. Audigy 2 NX'im ve Logitech Z-680'im oldukça işe yaradı. Şeytanların feryatları, Lucifer'ın gülüşü, ölümsüzlerin iniltileri.. Hepsi oldukça inandırıcıydı. Oyun boyunca arka plandaki "acı.. ıstırap.. ölüm" fısıltıları da takdire değerdi.
Cehennem Şövalyesi geri döndü.
Ses uygulamalarındaki tutarsızlık bende sıkıntı yarattı. Düşmanlardan bazılarını gelirken duyabilmenize rağmen (cehenneme açılan kapılar açılırken çıkan enerji çatırtıları nedeniyle) bazen de ayak sesini bile duyamıyorsunuz. Düşman birden karşınıza çıkıyor. Birincil görüş perspektifinizin darbeyi yedikten sonra bozulmasının bir zombinin kanlı vuruşu olduğunu anlayana kadar ilk başlarda biraz korkuyorsunuz. Ama bir süre sonra atağı tahmin eder hale geliyorsunuz.