Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Oyun ve Eğlence »

Önizleme: Half Life 2 - Az Kaldı!

Geçmiş

Bu yazıya orijinal Half-Life'ın kazandığı ödüllerin bir listesini yazarak başlayacaktım fakat bu yazıda kelime sınırı olduğu için sadece bir tanesini söyleyerek geçelim: Gelmiş Geçmiş En İyi Oyun. Nokta.

1998 yılında Valve Half-Life'ı dünyaya tanıttı. Gordon Freeman'in, Black Mesa ve Xen'e karşı olan savaşı birçok açıdan devrim niteliğindeydi: etkileşimlilik, hikaye, NPC'ler (oyundaki yoldaşlarını), değiştirilebilirlik (modding) ve tabii ki çoklu oyuncu özelliği. Çoklu oyuncudan daha önce bahsetmiş miydik? Kimse, Half Life'ın veya en bilindik sürümü olan CounterStrike'ın, her hangi bir oyundan 10 kat daha fazla oyuncu kitlesi olduğu gerçeğini, tartışamaz (GameSpy'a göre, şu anda Half Life oynayan 120,276 üye var ve en yakın rakibi 12,159 oyuncu ile Call of Duty). Fakat Half Life'ın orijinal sürümünden sonra, Valve, geçen sene E3'ten hemen önceye kadar, bu oyunun devamı konusunda nispeten sessiz kalmıştı. E3'te, Half Life 2'nin 30 Eylül 2003'te çıkacağını açıklamışlar ve yeni oyunun gösterimlerini (demo) kapalı çadırlarda yapmışlardı. İnanılmaz, şaşırtıcı ve sarsıcıydı! Teknoloji gösterimi, oyunun fizik motorunun, her cisme kendi ağırlığına, kendi sertliğine sahip olma özelliği verdiğini gösteriyordu ve Gordon bir yerçekimi silahı kullanıyordu, oyunun çizimleri ise rakiplerinin çok çok ilerisindeydi, vesaire vesaire....

Valve'ın sessizliği bir çok soruyu akla getirmişti. Valve'ın sessizliği bir çok soruyu akla getirmişti.

Ve korkulan oldu. Half Life 2 ertelendi. Ve kodu bilgisayar korsanları (hacker) tarafından çalındı. Sonra da, uykuda ki Far Cry mükemmel fizik motoru ve görüntü kalitesiyle tanıtıldı. Daha sonra da Unreal Tournament 2004 mükemmel çoklu oyuncu desteğiyle geldi. Bu arada Valve'ın içerik sağlama sistemi ise çöplükten farksızdı. Sonuç olarak Half Life 2'nin büyük çıkışı öldü. Half Life 2 destekçileri acı içindeydi, insanlar ağlıyor ve inliyorlardı. Bedava Half Life 2 kuponları ile birlikte ATI çizim kartı alanlar dava açmakla tehdit ediyorlardı. Kendi hataları olmasa da ATI tamamen suçlu olarak görülüyordu. Ve garip bir şekilde, Valve sessizliğini korudu. Fakat bu yıl E3'te, Valve tekrar iki kapalı çadır gösterimiyle ortaya çıktı. Her ikisini de izleme fırsatımız oldu.

İleri: Çizimler

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
14 Mayıs 2008 - Memoright SSD: Mekanik disklerin Sonu Mu? :   Altı ay önce Western Digital'in yeni VelociRaptor diskleri gelene kadar masaüstüler için en hızlı disk olma özelliğini koruyan Mtron Flash SSD'ye (Katı Durum Disk, Solid State Drive) gözatmıştık. VelociRaptor bildiğimiz mekanik bir disk olarak transistör tabanlı ürünlerin kısa erişim sürelerine ulaşamasa da çoğunluk uygulama için en mantklı çözümü oluşturuyor ve SSD fiyatının bir kısmı kadar paraya 10 katı kapasite sunabiliyor. Diğer yandan bilgisayar tutkunlarının düşlerine girecek yeni bir ürün bulduk: Memoright SSD MR25.2-032S tüm mekanik disklere toz yutturacak kadar hızlı.

Memoright SSD: Mekanik disklerin Sonu Mu?
Altı ay önce Western Digital'in yeni VelociRaptor diskleri g...

13 Mayıs 2008 - NForce 780a SLI ve AMD 790FX Karşılaştırması :   nVidia geçen hafta tümleşik ekran kartlı üstü düzey yongasetini tanıtarak herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. NVidia kendine saygısı olan hiçbir bilgisayar tutkununun tümleşik 3B çözümlere saygı duymayacağını iyi biliyor ancak 780a SLI'nin konusu farklı. İlk amaç internet gezmek, Office, Google Earth kullanmak gibi basit 2B veya 3B işlerde ana ekran kartını kapatıp güç tüketimini düşürmek.

NForce 780a SLI ve AMD 790FX Karşılaştırması
nVidia geçen hafta tümleşik ekran kartlı üstü düzey yongaset...

8 Mayıs 2008 - NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi :   Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia da bu işi körüklüyor, peki bu yüksek başarımlı anakartların sonu gelecek anlamına mı geliyor? Yüksek başarımlı makinelerin baş düşmanı kabul edilen tümleşik grafik çözümleri artık tüm yeni Nvidia yongasetlerinde bulunacak. Tırnaklarınızı yemeye başlamayın hemen, NVidia tanıttığı yeni teknolojinin korkularınızı gidereceğinden emin.

NForce 780a Melez (hybrid) SLI İncelendi
Salt (discrete) yongasetlerin sonu yakın olabilir ve NVidia ...

7 Mayıs 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Mayıs 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

6 Mayıs 2008 - Lenovo X300 ve Apple MacBook Air :   Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı hafif 13" bir dizüstü tasarladığı söylentileri başlamıştı. Lenovo söylentileri boşa çıkarmadı ve Şubat ayında X300 modelini tanıttı. Bu yazımızda X300'e odaklanacağız, ancak MacBook Air'la kıyaslamalar da yapacağız.

Lenovo X300 ve Apple MacBook Air
Apple yeni MacBook Air'ı tanıttığında Lenovo'nun da aşırı ha...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin