Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

CES 2003 1.Gün - Güzel Günler Geri Geldi

2003 Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC): Fotoğraflarla Bir Gün

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Oyun ve Eğlence »

Gerçek Oyun Kontrolü İçin Yeni Bir Klavye

Dayanıklılık, Uyumluluk Ve Kullanışlılık

Dayanıklılık, uyumluluk ve kullanışlılık, Zboard'u gerçekten faydalı hale getirmek için gerekli olan üç şey. Zboard'un tasarımı gerçekten oldukça basit bir konsept.

'Medal Of Honor Klavye Arabiriminin' katlanmış halinin yakından bir görünümü. Kullanımda olmadığı zaman tuşların klavye arabirimine nasıl gömüldüğüne dikkat edin. Bu, zarar görmelerini engelliyor. 'Medal Of Honor Klavye Arabiriminin' katlanmış halinin yakından bir görünümü. Kullanımda olmadığı zaman tuşların klavye arabirimine nasıl gömüldüğüne dikkat edin. Bu, zarar görmelerini engelliyor.

Her "klavye arabirimi", katlanma sırasında üç parça olarak neredeyse bir "Z" şekli oluşturuyor, "Zboard" adı da buradan geliyor. Klavye gövdesi Zboard'a sıkıca oturuyor ve Zboard tabanının üst sağ tarafındaki küçük bir temas noktası seti ile bağlanıyor. Daha önce söylediğimiz gibi, Zboard klavye tuş takımları çalışma anında değiştirilebiliyor ve Zboard'un tabanına kilitlendiğinde tanınıyor.

Bu resimde, klavye arabiriminin tamamen katlanmış halini görebilirsiniz. Bu da tuş takımının daha az yer kaplamasını sağlıyor ve kullanımda değilken arabirimi koruyor. Bu resimde, klavye arabiriminin tamamen katlanmış halini görebilirsiniz. Bu da tuş takımının daha az yer kaplamasını sağlıyor ve kullanımda değilken arabirimi koruyor.

İsrail'de tasarlanan (oyuncular tarafından) Zboard çok sağlam ve dayanıklı. Tabanın sağlamlık seviyesi bizi etkiledi. Bu sağlamlığın en büyük sebebi, çoğu iki ayaklı klavye konseptinin yerine ortaya üçüncü bir ayak eklenmesi. Eğer klavyeyi kullanırken yumrukluyorsanız, bu gerçekten bir avantaj. Zboard oldukça dayanıklı görünüyor ve testlerimiz sırasında dayanıklılığı konusunda hiçbir problem ile karşılaşmadık.

Zboard'un tabanın altına baktığımızda, bu ürünün maksimum ömür için tasarlandığını daha iyi anlayabiliyoruz. Klavyeyi desteklemek için tipik olarak iki ayak kullanmak yerine daha katı bir his vermek ve dayanıklılığını arttırmak için orta kısıma üçüncü bir ayak koyulmuş. Ayrıca bileklik kısmını kullanmak istemediğinizde çıkarabiliyorsunuz. Zboard'un tabanın altına baktığımızda, bu ürünün maksimum ömür için tasarlandığını daha iyi anlayabiliyoruz. Klavyeyi desteklemek için tipik olarak iki ayak kullanmak yerine daha katı bir his vermek ve dayanıklılığını arttırmak için orta kısıma üçüncü bir ayak koyulmuş. Ayrıca bileklik kısmını kullanmak istemediğinizde çıkarabiliyorsunuz.

Geri | İleri: Dayanıklılık, Uyumluluk Ve Kullanışlılık, Devam

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
21 Ağustos 2008 - Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak :   Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in gelecekte çıkarmaya hazırlandığı Larrabee mimarisi kadar meraklıların ilgisini uyandırmıştır. Ürünün son halinin neye benzeyeceği konusunda henüz çok az ayrıntı belli şu an için elimizde ürünün temel de neler sunacağından başka bir şey yok. Doğal olarak gizemin ve merakın olduğu yerde dedikodular da alıp başını gidiyor ve Larrabee için de durum farklı değil.

Intel Larrabee, AMD ve Nvidia'yı Sarsacak
Bilgisayar teknolojileri alanında çok az gelişme Intel'in ge...

20 Ağustos 2008 - Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom :   Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tüketen yepyeni bir işlemci tasarımı getirmiş oldu. AMD'nin buna cevap vermesi gerekiyordu ve bunu Athlon 64'ü yavaşlatarak yaptı, K8 mikro mimarisinin olabilecek en düşük hıza (1 GHz) sahip üyesini duyurdu.

Enerji Savaşları: Athlon 64 ve Atom
Atom işlemcileri geliştirmekle Intel son derece az enerji tü...

18 Ağustos 2008 - Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H :   Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (prototype) elimize ulaştı. Sizin için hızlıca temel özelliklerini gözden geçirdik.

Hızlı Bakış: 790GX Yongasetli Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
Gigabyte'ın yeni 790GX yongasetine sahip yeni önürünü (proto...

15 Ağustos 2008 - Asus Eee PC 901 :   İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha fazlasını vererek pazarda fırtına gibi esmişti. Asus daha önceleri es geçtiği bu yeni pazardan önemli bir kazanç sağlamış olacak ki önceki sürümlerde eksik olarak görülen özellikleri geliştirerek yeni modelleri pazara sürmeye devam ediyor.

Asus Eee PC 901
İlk çıkan Asus Eee PC 701 kendinden beklenenden çok daha faz...

14 Ağustos 2008 - AMD Radeon HD 4870 X2: R700 ilk Bakış :   AMD sadece ucuza iyi başarım arayan kullanıcılara yönelik ürünler üreten bir firma olarak kalmak istemiyor. Hedeflerinden birisi de Nvidia'ya uzunca bir süre önce kaptırdığı başarım tacını geri almak. Bu amaca yönelik olarak da firma en etkileyici yongasından iki taneyi tek bir kart üzerinde birleştirmiş ve adına Radeon HD 4870 X2 demiş. Şimdi soru şu: Bu ekran kartı Nvidia'nın en hızlı GeForce GTX 280 modelini yenecek kadar güçlü mü?

AMD Radeon HD 4870 X2: R700 ilk Bakış
AMD sadece ucuza iyi başarım arayan kullanıcılara yönelik ür...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin