Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Oyun ve Eğlence »

HIS Excalibur Hediyeleri: Ana/Digi Pad, Micro Wheel ve PC Twin Turbo 2

Ana/Digi Pad

Ana/Digi Pad

Ana/Digi Pad PC ve PlayStation için joystick, direksiyon ve oyun pad'leri gibi çevre birimleri üretmek konusunda faaliyet gösteren Technology Innovation (http://www.tech-inno.com) firmasının bir ürünü. Hem analog hem de dijital modda çalışabilen Ana/Digi Pad PC'ler ile uyumlu ve USB üzerinden bilgisayara bağlanıyor.

Kurulum aşamasında herhangi bir sorun çıkartmayan ve eğer Windows XP kullanıyorsanız herhangi bir kurulum diskine gerek duymayan Ana/Digi Pad Windows XP tarafından otomatik olarak tanınıyor ve Denetim Masasındaki Oyun kontrolörleri bölümüne USB GAME CONTROLLER adı altında yerleşiveriyor. Üzerindeki ufak bir switch yardımı ile Analog veya dijital modlarından birini seçebiliyorsunuz. İlk kurulumda bu switch'i bir kere değiştirip hem analog hem de dijital moddaki sürücülerin Windows XP içerisinde ayarlanmasını sağlamanız gerekiyor. Bundan sonra mod değiştirdiğinizde Windows XP gerekli aygıt sürücüsü değişikliklerini otomatik olarak Denetim Masasına uyguluyor.

Ana/Digi Pad Windows XP tarafından otomatik olarak tanınıyor Ana/Digi Pad Windows XP tarafından otomatik olarak tanınıyor

Her oyun pad'inde olduğu gibi, Ana/Digi Pad'i de sisteme tanıttıktan sonra yapılacak ilk şey kalibrasyon. Aksi takdirde oyunları oynarken beklenmeyen sonuçlar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bu tür bir sorun yaşamamak için hemen Denetim Masasına girip, oyun kontrolörleri listesinde PROPERTIES'e, arkasından da CALIBRATE düğmesine basarak Windows'un klasik kalibrasyon ayarlarını adım adım gerçekleştiriyorsunuz. Bundan sonra bu bölüm ile bir ilginiz kalmıyor, gerisini (tuş atamaları, eksen ayarları vs.) oynadığınız oyun içerisinde hallediyorsunuz.

Pad'in sol tarafında baş parmakla yön verilen küçük bir joystick bulunuyor. Ön tarafta klasik dörtlü düğmeler, sol tarafta ise kamera veya görüş açısını ayarlamak için kullanılan dörtlü (ve ara yönleri de bulunan) POW (point of view hat) düğmeleri var. sağ taraftaki joystick ise sadece yukarı aşağı hareket ediyor ve throttle için kullanılabiliyor. POW'un simetriğinde ise 1,2,3,4 nolu düğmeler artı şeklinde dizilmiş durumda. Joystick ve throttle'ın arasında üstte 9,10 ve 11 nolu düğmeler bulunuyor. Bunlar diğerlerine göre daha küçük, üçgen şeklindeler. Oyunlarda START, BACK, ACCEPT gibi seçenekleri bu düğmelere atayabilirsiniz. Sonuncu düğme de analog-dijital switch'i. Bu switch ile istediğiniz modu seçebiliyorsunuz.

Genel kullanım açısından baktığımızda gerek sorunsuz kurulumu, gerekse de ergonomik açıdan ele tam oturan şekli ile Ana/Digi Pad oldukça başarılı bir oyun pad'i. Windows XP tarafından otomatik olarak tanındığı için Windows'un oyun kontrol arabirimini kullanan tüm oyunlarda rahatça kullanılabiliyor. İkinci joystick de dört yönlü olsaydı seçenekler daha artabilirdi (sol taraftaki ile kamerayı ayarlayıp sağ taraftaki ile dört yöne ilerlenebilirdi). Yine de hoş bir hediye ve satın aldığınız ekran kartı ile oynadığınız action oyunlarında klavye yerine pad seçeneğini kullanmak istiyorsanız, iyi bir arkadaş olacaktır.

Not: Bu ürün Tellioğlu Bilgisayar'ın HIS Excalibur kampanyası dahilinde Excalibur 7000 modelinin promosyonu olarak veriliyor.
KÜNYE Ana/Digi Pad
Üretici Firma: Technology Innovation
Ürünü Gönderen: Tellioğlu Bilgisayar
Fiyat: 19$+KDV

Geri | İleri: Micro Wheel

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
7 Ekim 2008 - Dört GeForce 9600 GT Ekran Kartını Karşılaştırdık :   GeForce 9600 GT (G94) Nvidia'nın sunduğu ilk 9 serisi grafik işlemcisiydi. Her ne kadar 64 akış işlemcisine (stream processor) sahip olasa da GeForce 800 GTS 512'den sadece %20 daha yavaş başarım gösteriyor ve daha eski 8800 GTS 320 ve 640 sürümleriyle başa baş rekabet edebiliyor.

Dört GeForce 9600 GT Ekran Kartını Karşılaştırdık
GeForce 9600 GT (G94) Nvidia'nın sunduğu ilk 9 serisi grafik...

4 Ekim 2008 - İşlemci Listeleri 2008 :   Uzun süredir beklenen yeni işlemci listeleri en sonunda geldi. AMD'den 18, Intel'den de 36 işlemcinin katıldığı karşılaştırma maratonunda yeni deney setimizle yarışmacılar terlettik.

İşlemci Listeleri 2008
Uzun süredir beklenen yeni işlemci listeleri en sonunda geld...

4 Ekim 2008 - Ekran Kartı Listeleri 2008 :   En geniş kapsamlı ve en yeni 3B karşılaştırma listemiz beş nesle yayılan 101 farklı ekran kartı yapılandırması içeriyor. Testlerimiz Radeon X800, X1000, HD 2000, HD 3000, GeForce 6, 7, 8,9 aileleri ile yeni HD 4000 serisi ve GTX serisi ekran kartlarını da içeriyor.

Ekran Kartı Listeleri 2008
En geniş kapsamlı ve en yeni 3B karşılaştırma listemiz beş n...

3 Ekim 2008 - iPhone 3G Türkiye'de - Fiyatlandırma ve Paket Karmaşası  :   Bu yazımızda iPhone 3G Türkiye fiyatlandırmasını ayrı ayrı operatörler bazında inceleyeceğiz. Sözleşmelerde ufak ufak yazılmış önemli ayrıntıları büyüteç altına alacağız, Türkiye'den iPhone satın alırken dikkat edilmesi gereken noktaları da masaya yatıracağız.

iPhone 3G Türkiye'de - Fiyatlandırma ve Paket Karmaşası
Bu yazımızda iPhone 3G Türkiye fiyatlandırmasını ayrı ayrı o...

27 Eylül 2008 - Monster T2-Rex T96M860TU İncelendi :   Taşınabilirlik olgunsun hayatımızı her yönden kuşattığı bu dönemde her ne kadar masaüstü oyun sistemlerinin performansına tam olarak yetişemeseler de taşınabilir oyun bilgisayarları her geçen gün daha fazla dikkatleri üzerine çekiyor. Ülkemizde de bu alandaki en önemli oyunculardan birisi Monster dizüstü modelleriyle Fokus Bilgisayar.

Monster T2-Rex T96M860TU İncelendi
Taşınabilirlik olgunsun hayatımızı her yönden kuşattığı bu d...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
TırnakMakası
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin