Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

Yeni 19" LCD'ler Toplandı (İngilizce)

Hyundai Q17+: Kendinden Öncekileri Utandırmıyor (İngilizce)

THG LCD Deneylerini Nasıl Yapıyor (İngilizce)

Toshiba 27WL56P (İngilizce)

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Ekran »

19" LCD Ekranlar: Bahar 2006 Koleksiyonu

Benoît Dupont Çeviri: Hamdi Kellecioğlu 7 Nisan 2006 - Ekran

Yukarı Iskalama (Overshoot)

Hız artırımını (overdrive) bu kadar zorlamak pek iyi bir fikir değil. Eskiden bir noktacığın (pixel) aydınlanması için üç kare geçmesi gerekirdi. Şimdi ise olması gereken değere gelebilmesi için üç kare gerekiyor.

Yukarı Iskalama (Overshoot)

Kullanım

960BF'nin süper olduğu tek bir alan var o da ofis uygulamaları. Yazılar son derece keskin görünüyor ve parlaklık da göz yormuyor. Her ne kadar ekranın sadece eğiklik ayarı olsa da açının genişliği yeterli esnekliği sağlıyor. Sonuç olarak 960BF yoğun ofis kullanımı için iyi bir seçim. Bir kere ince ayar yaptıktan sonra bu ekranı resim düzenleme işleri için de kullanabilirsiniz ancak ayarları tam doğru yapmak için birkaç saat harcamanız gerekebilir. Resimlerinizi kağıda basıp bunları ekrandaki görüntüyle karşılaştırmaktan çekinmeyin.

Oyun amaçlı kullanım ise başka bir hikaye. Bu ekran çok fazla görsel hatayla karşılaştık. Bir nesne ekranda hareket ederken arkasında hayalet resimlerin oluştuğunu artık görmüyorsunuz. Ancak onun yerini son derece rahatsız edici olabilen renk patlamaları almış. Açık bir şekilde bu durumun suçlusu hız artırımı (overdrive).

Aynı şeyler filmler için de geçerli. Video gürültü seviyesi kabul edilebilir sınırlar içerisindeyken ekran boyunca hareket eden karakterlerin çevresinde oluşan parazitler görsel açıdan son derece can sıkıcı.

Sonuç

Estetik açıdan çekici olmasının yanında hız artırımından (overdrive) kaynaklanan kalite sorunlarından dolayı bu ekranı hiç bir şekilde hareketli işler için kullanamazsınız. Buna bir de 410$ satış fiyatı eklenince 960BF iyi bir seçim olmaktan uzaklaşıyor.

Geri | İleri: Samsung 970P

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

23 Haziran 2008 - Nvidia GeForce GTX 260/280 İncelendi :   GTX 280 ve GTX 260 hakkındaki son görüşlerimiz nedir? Her şeyden önce GeForce 7800 GTX ile paralellik yaşandığı bir gerçek. Zaten çalışan bir mimarinin bilinen bazı zayıf noktaları düzeltilerek işleme gücünde ciddi oranda bir artış sağlanmış.

Nvidia GeForce GTX 260/280 İncelendi
GTX 280 ve GTX 260 hakkındaki son görüşlerimiz nedir? Her şe...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin