NEC 1970GX'in işyeri başarımına yönelik karışık düşünceler oluştu. Parlaklık gerekenden çok yüksek. Karşıtlık (contrast) kaybetmeden parlaklık düşürülebilse de, bu kez de renk tutarlılığı kayboluyor; sonuç olarak fotoğraf meraklılarının çalışırken bu kör edici parlaklığa alışması gerekiyor. Bu durum akla CRT ekrandan LCD'ye geçmeli miyim sorusunu getiriyor. 500 W ışık gücüyle ağ tabakanızı (retina) kavurmamak için gözünüzü kırpıştırma çabalarınız da yangını üfleyerek söndürmeye çalışmak gibi bir şey.
Diğer yandan oyunların NEC 1970GX'in güçlü noktası olduğu açık. Beklediğiniz kadar hızlı tepki veriyor ve OptiClear süzgeci sayesinde renkler de kusursuzlaşıyor.
Video gösterimi açısından ise bir felaket. Görme açıları (viewing angle) çok dar, panelin yüzeyindeki ayna yansıması can sıkıcı ve özellikle 16:9 oranlı filmleri izlerken siyah şeritlerin kenarlarında oluşan ışık haleleri de ayrı bir dert. Görüntüdeki parazitten söz bile etmeyeceğim, çünkü bu tür panellerde bu sorun doğuştan var. Aygıt bu alanda kesinlikle düş kırıklığı yaratıyor.
Sonuç
Fiyatı ortalamanın çok üzerindeki olan böyle bir ekranı önermemiz oldukça güç. Evet panel hızlı, renk tutarlılığı iyi ve tasarımı da çekici. Ancak özellikle video konusundaki eksi yönleri yok sayılacak gibi değil. Bunun yanında NEC 1970GX kusursuz bir oyun ekranı. Ancak oyun meraklılarının al benisi daha az olan ancak eşdeğer başarıma sahip L90D+'a bir daha göz atmasını öneriyorum.