En sonunda konunun kalbine vardık: FP767-12 oyunbazların aylardır düşünü kurduğu ekran mı?
Hayır.
İyi. Belki de çok iyi. Ama 20ms Hydis paneli hala daha duyarlı.
Aslında AU-Optronics 10ms paneliyle donatılmış başka bir ekranla karşılaştırma yapmak ilginç, çünkü görüntü ve yaratım bire bir aynı.
Yani bu bir çeşit düş kırıklığı. Nokta duyarlılığı açısından 12ms panel, bildiğimiz en iyiler içinde ikinci sırada kalıyor.
Bununla beraber, tepki süresinin değişmediğini; en azından kötüye gitmediğini ve bunun da daha iyi renk yaratımı açısından önem taşıdığını belirtelim. Siyahlar daha derin ve bu hiç de küçümsenmeyecek bir olgu.
Filmler
Örneğin AU 16ms panel kullanan NEC 71VM'de de olduğu gibi düz renkli büyük alanlarda, çok yakından baktığınızda "karlanma" görebiliyorsunuz. Diğer yandan görüntüdeki yankılanma azaltılmış ve görüş açısı genişletilmiş. Yani, Hydis panellerde olandan daha iyi.
Şimdi ekranları ve panelleri kullanırken alışmaya başladığımız yolları düşünerek, 12ms paneller ve geçmiş 16ms AU paneller arasındaki yankılanma farkını algılamanın olanaksız olduğunu söyleyebiliriz.
12ms Samsung LCD'nin bir gelişme olmasını umuyoruz.