Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

16 ve 20 ms'lik 17" Monitörler: Bölüm 4

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Ekran »

Samsung ve BenQ'nun İleri Düzey LCD Hesaplaşması

Vincent Alzieu Çeviri: Çağıl Duman 15 Nisan 2004 - Ekran
Vincent Alzieu Çeviri: Çağıl Duman 15 Nisan 2004 - Ekran

BenQ FP767-12: Oyunlar, Filmler, Notlar

Oyunlar

En sonunda konunun kalbine vardık: FP767-12 oyunbazların aylardır düşünü kurduğu ekran mı?

Hayır.

İyi. Belki de çok iyi. Ama 20ms Hydis paneli hala daha duyarlı.

Aslında AU-Optronics 10ms paneliyle donatılmış başka bir ekranla karşılaştırma yapmak ilginç, çünkü görüntü ve yaratım bire bir aynı.

Yani bu bir çeşit düş kırıklığı. Nokta duyarlılığı açısından 12ms panel, bildiğimiz en iyiler içinde ikinci sırada kalıyor.

Bununla beraber, tepki süresinin değişmediğini; en azından kötüye gitmediğini ve bunun da daha iyi renk yaratımı açısından önem taşıdığını belirtelim. Siyahlar daha derin ve bu hiç de küçümsenmeyecek bir olgu.

Filmler

Örneğin AU 16ms panel kullanan NEC 71VM'de de olduğu gibi düz renkli büyük alanlarda, çok yakından baktığınızda "karlanma" görebiliyorsunuz. Diğer yandan görüntüdeki yankılanma azaltılmış ve görüş açısı genişletilmiş. Yani, Hydis panellerde olandan daha iyi.

Şimdi ekranları ve panelleri kullanırken alışmaya başladığımız yolları düşünerek, 12ms paneller ve geçmiş 16ms AU paneller arasındaki yankılanma farkını algılamanın olanaksız olduğunu söyleyebiliriz.

12ms Samsung LCD'nin bir gelişme olmasını umuyoruz.

Ergonomi *
Renkler *****
Kestirim (interpolation) **
Oyunlar ****
Filmler ***

Geri | İleri: Samsung SyncMaster 172X

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin