Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Ekran »

Karşılaştırma: On iki 19" CRT Monitör

Philippe Ramelet Çeviri: Emre Varışlı 19 Mart 2002 - Ekran

Sonuç

Üretici Model Görülebilir Alan Teknoloji ABD Fiyatı
Viewsonic P95f 18.1" Perfect Flat 499$
Eizo Flexscan T765 17.8" FD Trinitron/Ergoflat 700$
Iiyama HM903DT 18.1" DiamondTron HB 530$
ADI Microscan G910 18.1" FD Trinitron 500$
CTX PR960F 18.1" FD Trinitron 460$
NEC Fe950Plus 18.1" DiamondTron 400$
LG 915FTPlus 18.1" Flatron 450$
Samsung SyncMaster D957DF 18" DynaFlat 340$
Sony G420 18.1" FD Trinitron 500$
Hitachi CM721F 18.1" EDP 470$
Sony A420 18.1" FD Trinitron 420$
NEC FP955 18.1" DiamondTron 500$

Testler gösteriyor ki CRT monitörler epey bir yol katetmiş. Bugünlerde, 400 dolara mükemmel düz kare 19 inç monitörler bulmanız mümkün. Kullanıcılar, FD Trinitron ve DiamondTron teknolojilerinin eskiye nazaran çok daha uygun fiyatları olduğunu gördüğünde memnun olacaklardır. Testlerimize göre çoğunun resim kalitesi oldukça yüksek ve en azından 75 Hz'de 1280x1024 çözünürlüğünde kullanılabilir; daha kalitelileri ise aynı çözünürlükte 85 Hz'de kullanılabilir. Bu yüzden, sonuç olarak hepsi iddia ettiği yerleri hakediyor.

Fakat bunlardan üçünü ayrı tutmak lazım. Iiayama Vision Master Pro 454, inanılmaz resim kalitesi ve stabilitesi ile gerçekten memnunluk verici bir sürpriz olarak ortaya çıkıyor. Bu üreticinin, etkileyici kalite/fiyat oranına alışığız - tabii bazen bu oran kalite aleyhine bozulsa bile. Vision Master Pro 454, DiamondTron High Brightness tübünü avantajlı bir fiyatla birleştirmeyi başarmış. Bunun yanında ise, aynı fiyata ve aynı inanılmaz resim kalitesine ve stabilitesine sahip ViewSonic P95f duruyor. Bu grubun üçüncü üyesi ise çok az hatası olan ve fiyatı biraz yüksek olmasına rağmen ayarlarının ergonomisi ile sürüden ayrılan Eizo T765.

Ve testteki diğer monitörler. Hepsi tatmin edici ve kendi özel nitelikleri ile birbirinden ayrılıyor. Mesela, Sony A420 kolaylıkla bir oturma odasında televizyonun yerini alabilir. FP955'in performansı ile zaten kendini belli ediyor, diğerlerinden biraz daha pahalı olması gerçekten üzücü. Ve Samsung'un SyncMaster 957DF'si testteki en uygun fiyat ile yeni ekonomi şampiyonu. Kalitesi yeterli ve cüzdanlarına ağır bir yük bindirmek istemeyenler için iyi bir seçenek.

Geri | Anasayfaya Dön

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
6 Temmuz 2008 - Diablo III :   Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Blizzard'ın geçtiğimiz hafta Diablo 3'ü duyurması ise sanki yıllardır görmediğimiz bir kardeşimizi görmüşçesine heyecan yarattı.

Diablo III
Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Bl...

4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin