Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » İşlemci (CPU) »

AMD Athlon 64 ve X2 Oyunlar İçin Hala Yeterli Mi?

Paul Henningsen Çeviri: Hamdi Kellecioğlu 11 Kasım 2008 - İşlemci

Giriş

Giriş

En yeni ve en güçlü bilgisayar parçalarının neler yapabileceğine bakmak her zaman eğlenceli ve heyecanlı olmuştur. Ama herkes bu donanımlara çabucak sahip olabilecek kadar şanslı değil. Birçok oyun meraklısı eski bilgisayarlarına ömür katmak için öğrendikleri tüm yolları denemeye çalışıyor.

Piyasada bugünlerde çok uygun fiyatlı PCI Express ekran kartları dolaşıyor fakat onları eski bir makineye koymaya değecek mi? Sadece ekran kartına cüzi bir miktar para vererek en popüler oyunları yüksek görüntü kalitesi ayarlarıyla oynayabilecek misiniz? Hangi işlemcilere ihtiyacınız var? Tek çekirdekli bir işlemci işinizi görür mü? Yoksa saat hızına bakmaksınız herhangi bir çift çekirdekli işlemci yeterli olur mu?

Giriş

İşte bugünkü testimizde bu sorulara yanıt arayacağız. Eski bir AMD Athlon 64 ve Athlon 64 X2 işlemcisiyle uygun fiyatlı fakat güçlü bir ekran kartını eşleştirip en yeni oyunlar üzerinde test edeceğiz.

Bugünkü odak noktamız olan AMD Athlon 64 sistemleri üç ayrı soketten meydana geliyor: Soket 754, Soket 939 ve Soket AM2. Fakat gerek Intel gerek AMD olsun, iki yıldan daha eski sistemlerin yaşı günümüzün en zorlayıcı uygulamalarında belli oluyor. Bakalım testlerimiz sonucunda hangi platformu emekliye ayıracağız?

Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...

İleri: Oyuncuların Bugün Düzinelerce Yükseltme Seçeneği Var

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Temmuz 2009 - Uzaktan Erişim Nasıl Yapılır? :   Bu kısa "nasıl yapılır" öğretimizde profesyonel olmayan amaçlar için en iyi çözümü sunan uzaktan erişim programını tespit edip, adım adım kilometrelerce uzaktaki bilgisayarımıza bağlanmayı deneyeceğiz.

Uzaktan Erişim Nasıl Yapılır?
Bu kısa "nasıl yapılır" öğretimizde profesyonel ol...

30 Haziran 2009 - Röportaj: CryEngine 3, Crysis 2 ve Crytek :   Crysis 2'nin duyurulmasının ardından akıllarda kalan soru işaretlerini silmek için tekrar Crytek kapılarını çaldık...

Röportaj: CryEngine 3, Crysis 2 ve Crytek
Crysis 2'nin duyurulmasının ardından akıllarda kalan soru iş...

26 Haziran 2009 - Prototype :   Yazın bu ilk günlerini daha önce Hulk ve Scarface oyunlarından tanıdığımız Radical Entertainment'ın geliştirdiği ve iki yıldır büyük bir beklentiyle yolunu gözlediğimiz Prototype ile karşılıyoruz.

Prototype
Yazın bu ilk günlerini daha önce Hulk ve Scarface oyunlarınd...

25 Haziran 2009 - Tunçmatik Lite 650 VA :   Tunçmatik'in giriş seviyesi Lite serisinin en düşük kapasiteli modeli 650 VA'ya hızlı bir bakış attık.

Tunçmatik Lite 650 VA
Tunçmatik'in giriş seviyesi Lite serisinin en düşük kapasite...

24 Haziran 2009 - Orta Seviye Ekran Kartları Karşılaştırıldı :   Eğer son incelemelerimizi takip ettiyseniz ve sizin için en önemli şey sadece 3B başarımsa GeForce GTX 285'in şu an tek-GPU'lu modeller arasında en hızlısı olduğunu biliyorsunuzdur. Ancak GeForce GTX 260 ve Radeon HD 4870 modelleri de çok geride kalmıyorlar.

Orta Seviye Ekran Kartları Karşılaştırıldı
Eğer son incelemelerimizi takip ettiyseniz ve sizin için en ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin