Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » İşlemci (CPU) »

Dünyanın İlk 65W Dört Çekirdekli Masaüstü İşlemcisi

Frank Völkel Çeviri: Çağıl Duman 28 Mayıs 2008 - İşlemci

Sonuç: Çok Çekirdekli Uygulamalarda Yüksek Verim

1.80 GHz gibi görece düşük bir saat hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemci ne kadar kullanışlı??

Bu işlemciyi elbette oyun tutkunlarına önermiyoruz, ancak çok çekirdekli uygulamalar kullanan ve düşük güç tüketimini önemseyen herkese AMD Phenom X4 9100e'yi önerebiliriz. Bu işlemcinin güç tüketim başarımı gerçekten göz kamaştırıyor. 9100e'nin tüm çekirdekleri tam yük altındayken diğer Phenom X3 ve Phenom X4 işlemcilerden çok daha az güç tüketiyor. Sonuç olarak Phenom X4 9100e video izlemek ve 3B yaratım uygulamalarında kullanmak için son derece uygun.

AMD dört çekirdekli Phenom 9100e'nin güç tüketimini o kadar düşürebilmiş ki önceki Phenom X4 modellerinin bir çekirdeği eksik durumuna eşdeğer bir tüketim yakalanmış.

Phenom X4 9100e'nin varsayılan çalışma gerilimini (V) artırmadan rahatça %33 kadar hızaşırtabildik. Ancak elimizdeki anakartın yongaseti daha yüksek hızları denememize olanak vermedi.

Düşük güç tüketimli Phenom modeli 65 nm olsa bile AMD'nin üretim sürecinde iyileştirmelere giderek ürünlerin güç tüketimini nasıl başarıyla azaltabildiğini bize kanıtlamış oluyor.

Phenom X4 9750 saat hızına hızaşırtılan Phenom X4 9100e aynı başarımı sergilemesine karşın %30 daha az güç tüketiyor.

AMD hızaşırtma tutkunlarının çarpan kilidi bulunmayan Black Edition modelinin gelmesiyle de son derece mutlu olacakları kesin.

Yazıya ilişkin TGForumz tartışmamıza katılın...

Geri | Anasayfaya Dön

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
21 Kasım 2008 - Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650 :   Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtınalar esiyor. AMD'nin, ATI'yi satın aldıktan sonra yaşadığı sarsıntıları atlatarak Nvidia'nın karşısına ciddi bir rakip çıkarması üzerinden altı aydan fazla süre geçti. Şimdiyse sıra giriş seviyesindeki savaşa geldi.

Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650
Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtı...

19 Kasım 2008 - Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet? :   Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik bilgileri iki sene öncesinden beridir biliyoruz. Intel'in bilindik mimarisi Core i7 ile bambaşka bir hale büründü ve oyuncular ilk testlerle beraber CrossFire ve SLI için umut tazelediler.

Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet?
Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik...

17 Kasım 2008 - Fallout 3 :   İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulmak için kendilerini Vault adını verdikleri devasa yer altı sığınaklarına kapattılar. Fakat yeryüzüne geri döndüklerinde kendilerini harcanmışlığın cehennemi karşıladı... Sadece Vault 101 dışındakileri... O kader gününde, ateş gökten yağdığında, Vault 101'in devasa çelik kapısı sıkı sıkıya kapanmış ve hiç açılmamıştı... O doğdunuz yerdi ve öleceğiniz yer olacak çünkü Vault 101'de kimse hiç girmemiştir ve kimse hiç çıkmamıştır...

Fallout 3
İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulma...

13 Kasım 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

11 Kasım 2008 - Far Cry 2 :   Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birlikteliği uzun bir süre önce yollarını ayırmıştı. Bunun üzerine Crytek yeni projesi Crysis üzerinde çalışırken Ubisoft da boş durmamış, Far Cry 2 üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ubisoft'un referansları sağlam olduğundan Far Cry 2'nin Crytek olmadan da güzel bir oyun olacağı düşünülüyordu. Ama görünen o ki yanılmışız.

Far Cry 2
Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birliktel...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin