Her zaman söylediğimiz gibi Core 2 şu anda tartışmasız lider ve her ne kadar Intel, AMD'nin sert fiyat indirimlerine indirimle karşılık vermiş olsa da Core 2 Duo işlemcileri hala Athlon 64 X2 işlemcilerinden daha pahalılar. Şayet E6700 ve daha yüksek modelleri göz önünde bulundurursanız artık AMD'nin rekabeti söz konusu bile olamıyor ancak Intel işlemci portföyünü AMD'yi sadece üst seviye arenasından def etmek için değil, aynı zamanda düşük ve orta seviye pazarını da ele geçirmek amacıyla da genişletti.
Şimdilerde piyasa da her keseye uygun Core 2 işlemcisi bulmak mümkün. Bunlar arasına tek çekirdekli Celeron D işlemcilerini de eklemek mümkün. Tüm bu işlemciler LGA775 soketli basit bir platformu destekliyorlar. Düşük güç tüketimi gereksinimleri sebebiyle Core 2 işlemcilerinin hepsini (Extreme Edition -75 Watt, normal Core 2 işlemcileri - 65 Watt ve Celeron D işlemcileri - sadece 35 Watt) 1 seneden daha eski olmayan tüm anakartlara takıp kullanabilmek mümkün. Bazı eski 975X anakartları eksik gerilim düzleştiricisi desteği sebebiyle Core 2'yi destekleyemiyor fakat P965, P35 ve G33'in yanında Nvidia'nın nForce 6 serisi yongasetlerinin tümü bu işlemcileri destekliyor.
Bugün oldukça uygun fiyatlara bir Core 2 işlemcisine ve onu destekleyen giriş seviyesi bir anakarta sahip olabiliyorsunuz ve Core 2 Quad işlemcilerinin de fiyatları iyice satın alınabilir fiyatlara düştüğü zaman onları da satın alıp bu anakarta takabilirsiniz. Yalnız bir AMD Phenom X4 işlemcisi AM2+ desteklemeyen bir anakartta bile kendi varsayılan hızlarında çalışabilecekken, Core 2 Quad işlemcileri anakartın FSB hızıyla sınırlanıyor. Platformunuzun Core 2 Quad veya gelecekteki 45 nm işlemcileri desteklemesinden emin olmayı istiyorsanız yeni nesil P35 veya G33 anakartlara ve hatta yakında piyasada satılmaya başlayacak olan üst seviyeli X38 yongasetine sahip anakartlara bakmanızı öneriyoruz. Platform ve bellek seçimine daha sonra detaylıca değineceğiz.