Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         

Anahtar Sözcükler
 
 İlgili Bağlantılar

THG İnce Ayar Deneyi: Core 2 Extreme ve Athlon 64 FX-62

Oyun Bitti? Core 2 Duo, Athlon 64'ü Yere Seriyor

Tom'un İşlemci Listeleri Güncellendi

AM2: AMD Kendini Yeniden İcat Ediyor

THG İnce Ayar Deneyi: Core 2 Extreme ve Athlon 64 FX-62

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » İşlemci (CPU) »

Intel Core 2 Quadro Kentsfield: Dört Çekirdek

Intel'in Core 2 Quadro İşlemcisi

Intel'in Core 2 Quadro İşlemcisi

İşlemci yarışında heyecanlı bir döneme giriyoruz, zaten hızlı olan mimariler daha da hızlı hale geliyor: Yeni Core 2 Quadro işlemciler x86 alanında herkesi geride bırakmak ve Intel'in bir süre önce başlayan egemenliğini güçlendirmek için saha çıkıyor.

Bu başarım çılgınlığının bir sınırı var mı? Tecrübeli yorumcular bile ikiye bölünmüş durumda "daha fazla çekirdek kesinlikle gerekli" diyenler ve "eski sistemin bana yetiyor neden değiştireyim" diyenler. Dört çekirdekli Core 2 işlemciler Kasım ayından önce pazara çıkmayacak ancak Tom's Hardware Guide deney merkezine birkaç Core 2 Quadro modeli ulaştı. Ancak bu örneklerin Intel tarafından sağlanmadığını belirtelim.

Temel olarak Intel, iki Core 2 Duo işlemciyi bir pakete sığdırıyor. Burada akla hemen şu soru geliyor: Dört çekirdekli sürüm hiç de güçsüz olmayan iki çekirdekli sürüme göre ne sunuyor? Hangi uygulamalar artan çekirdek sayısından faydalanacak? Şu an kullanılan platformlarla uyumlu olacaklar mı? Ve son olarak hasta donanım meraklılarının aklındaki soru: En yüksek saat hızı olarak ne beklemeliyiz?

Intel'in Core 2 Quadro İşlemcisi

Intel'in Core 2 Quadro İşlemcisi

İleri: Bir İşlemci Paketine Sekiz Çekirdek Sığar Mı?

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
6 Temmuz 2008 - Diablo III :   Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Blizzard'ın geçtiğimiz hafta Diablo 3'ü duyurması ise sanki yıllardır görmediğimiz bir kardeşimizi görmüşçesine heyecan yarattı.

Diablo III
Diablo pek çoğumuzun reddedemeyeceği bir teklif oldu hep. Bl...

4 Temmuz 2008 - SSD Güç Tüketimi Yalanı! :   Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri olacağı düşünülüyor ve öyle gözüküyor ki herkes buna geçiş için sabırsızlanıyor. Son birkaç ay içerisinde SSD incelemelerimiz bu disklerin geleneksel sabit disklere göre daha hızlı olduklarını gösterdi. Ancak güç tasarruflarının söylendiği gibi olmadığını keşfettik: "Pil ömrünüz Flaş SSD kullandığınızda gerçekten düşüyor."

SSD Güç Tüketimi Yalanı!
Flaş tabanlı SSD'lerin geleceğin başarılı sabit sürücüleri o...

2 Temmuz 2008 - MASS EFFECT :   Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 için çıkardığı ve onlarca ödülle kucaklaşmış bebeğini PC platformuna taşıyor. Yaratıcı bir tasarım ürünü olan uzaylı yaşam formları, öldürücü droidler, keşfedilmeyi bekleyen bir dolu gezegen, galakside barışı ve adaleti korumak için oluşturulmuş bir sistem... Mass Effect, yabancıların "space opera" dedikleri bilim kurgu alt türünün bütün temel özelliklerini bir Star Wars hikayesi tadında bizlere sunuyor.

MASS EFFECT
Rol yapma oyunlarının üstadı Bioware, geçen yıl Xbox 360 içi...

28 Haziran 2008 - Yeni iPhone 3G :   Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özelliklerini bile tam olarak keşfedememişken, Apple ikinci bir sürpriz yaptı ve üçüncü nesil veri transferini destekleyen iPhone 3G modelini  "İki kat daha hızlı, yarı yarıya ucuz" sloganıyla duyurdu.

Yeni iPhone 3G
Kullanıcılar ve yazılım geliştiricileri daha ilkinin özellik...

27 Haziran 2008 - Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü? :   Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyor: Artık pek çok alanda taşınabilir bilgisayarlar masaüstü sistemleri aratmıyorlar. Şimdi ise soru şu yeni bir bilgisayar alırken dizüstü bilgisayarların artıları göz önüne alındığında hantal kule tipi kasalara para vermek mantıklı mı?

Ne Almalı: Dizüstü Mü Masaüstü Mü?
Dizüstü bilgisayarların başarım yetenekleri yıllardır artıyo...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin