Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » İşlemci (CPU) »

AMD'nin Çift Çekirdekli Dizüstü İşlemcileri Geldi: Turion 64 X2 İle Tanışın

Deney Sistemi MSI Ve HP'den, Devam

Compaq nx6325 hakkında fazla ayrıntıya inmemize gerek yok çünkü bu bilgisayar için yakın zamanda ayrıca bir yazı yayınlayacağız. Ancak ilginç bir noktayı belirtmeden geçmeyelim: bu ürün eski tek çekirdekli Turion 64 işlemcili en iyi iş amaçlı dizüstü bilgisayarı olarak seçtiğimiz Compaq nx6125'in yeni modeli.

... ancak daha yüksek saat hızına sahip Mobility Radeon X1150 yongasetine sahip (resimde kuzeyköprüsü görünüyor) ... ancak daha yüksek saat hızına sahip Mobility Radeon X1150 yongasetine sahip (resimde kuzeyköprüsü görünüyor)

Eski modele benzer olarak birinci sınıf bir kasaya, parmak izi algılayıcısı ve TPM birimi gibi seçkin güvenlik işlevlerine sahip. nx6325'in ekranı önceki sürümde olduğu gibi yine mat. Modeline göre ekran XGA veya SXGA+ çözünürlüklerini destekliyor. 54 Wsaat standart pil ile yaklaşık olarak 2.3 kg ağırlığa sahip.

Tahmin edebileceğiniz gibi referans sistemler olarak her ikisi de tek çekirdekli Turion 64 işlemci ve Mobility Radeon X300 grafik alt sistemi kullanan MSI S270 ve HP Compaq nx6125 modellerini kullandık.

LG Electronics, Dell ve Asus'tan çeşitli dizüstü modelleri ise deneylerimizin Intel kanadında bize yardımcı oldu. LG LW60 pazarda bulunan en hızlı Pentium M dizüstü bilgisayarlardan birisi olarak gösteriliyor. Asus A6000, Core Duo T2500 için olan başarım sonuçlarını ortaya koyuyor. Bu modelleri kullanarak saf işlemci başarımı sonuçlarını elde ettik. Asus W5F ise Sysmark 2004 SE yardımıyla sistem başarımı sonuçlarına ulaşmamıza yardımcı oldu.

Dell Inspiron 9400, 17" Core Duo T2400 ve tümleşik ekran kartı (950GMA) Dell Inspiron 9400, 17" Core Duo T2400 ve tümleşik ekran kartı (950GMA)

Intel Core Duo T2400 ve AMD Turion 63 MT-37/AMD Turion 64 X2 TL-60 modellerin pil ömrünü karşılaştırmak için Dell Inspiron 9400 modelini kullandık. Ekran kartının yongasetiyle tümleşik olmasından dolayı bu dizüstü Intel ve AMD platformların güç tüketimlerini karşılaştırmak açısından iyi bir seçim oldu.

Geri | İleri: Deneyler Ve Ayarlar

Yer İmi

İçindekiler
Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
21 Kasım 2008 - Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650 :   Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtınalar esiyor. AMD'nin, ATI'yi satın aldıktan sonra yaşadığı sarsıntıları atlatarak Nvidia'nın karşısına ciddi bir rakip çıkarması üzerinden altı aydan fazla süre geçti. Şimdiyse sıra giriş seviyesindeki savaşa geldi.

Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650
Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtı...

19 Kasım 2008 - Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet? :   Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik bilgileri iki sene öncesinden beridir biliyoruz. Intel'in bilindik mimarisi Core i7 ile bambaşka bir hale büründü ve oyuncular ilk testlerle beraber CrossFire ve SLI için umut tazelediler.

Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet?
Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik...

17 Kasım 2008 - Fallout 3 :   İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulmak için kendilerini Vault adını verdikleri devasa yer altı sığınaklarına kapattılar. Fakat yeryüzüne geri döndüklerinde kendilerini harcanmışlığın cehennemi karşıladı... Sadece Vault 101 dışındakileri... O kader gününde, ateş gökten yağdığında, Vault 101'in devasa çelik kapısı sıkı sıkıya kapanmış ve hiç açılmamıştı... O doğdunuz yerdi ve öleceğiniz yer olacak çünkü Vault 101'de kimse hiç girmemiştir ve kimse hiç çıkmamıştır...

Fallout 3
İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulma...

13 Kasım 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

11 Kasım 2008 - Far Cry 2 :   Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birlikteliği uzun bir süre önce yollarını ayırmıştı. Bunun üzerine Crytek yeni projesi Crysis üzerinde çalışırken Ubisoft da boş durmamış, Far Cry 2 üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ubisoft'un referansları sağlam olduğundan Far Cry 2'nin Crytek olmadan da güzel bir oyun olacağı düşünülüyordu. Ama görünen o ki yanılmışız.

Far Cry 2
Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birliktel...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin