Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

AMD'nin Çift Çekirdekli Athlon 64 X2'si Sert Vurdu

Pentium D Önizleme: Intel'in Çift Çekirdekli Gümüş Kurşunu

Asus A8N-SLI Premium: SLI'yı Yazılımla Kontrol Edebiliyor

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » İşlemci (CPU) »

Çift Çekirdek, Düşük Fiyat: Athlon 64 X2 3800+

Sonuç: Herkes Için AMD Çift Çekirdek

Sonuç: Herkes Için AMD Çift Çekirdek

350$ seviyesine doğru çekilen fiyat kesinlikle doğru bir adım fakat hala bir işlemci için yüksek bir fiyat ve Intel'in giriş seviyesi Pentium D 380 (2.8 GHz) modeli hala bu fiyatın altında. AMD'nin ve Intel'in sunduğu çift çekirdekli işlemciler hakkında ayrıntılı bir incelemeyi daha sonra yapacağız, ancak bu arada Athlon 64 X2 3800+'ın Intel'in Pentium D 380 modeline rakip olduğu bir gerçek.

Bizim bakış açımıza göre, AMD çift çekirdekli 3800+ işlemciyi çıkarırken, Manchester ve Toledo çekirdeklerinden daha çekici olanı seçti. Daha önceki modellerden edindiğimiz X2 tecrübelerinden küçük önbellek boyutlarının başarıma o kadar da fazla etki yapmadığını görmüştük. Ayrıca Manchester çekirdeğinin güç tüketim değerleri de son derece düşük, bunun anlamı şu: "hızaşırtmacılar hoş geldiniz!"

Deney sonuçlarımız 3800+ işlemcinin hızlı tek çekirdekli Athlon 64 işlemcilerle başa baş başarım gösterdiğini söylüyor: eski uygulamalarda daha yavaş ve çoklu-işparçası uyumlu uygulamalarda daha hızlı. Bu ayrım kendini özellikle çok fazla işlemci gücü gerektiren ve eskiden beri birden fazla işlemcinin takılı olduğu bilgisayarlarda çalışan profesyonel yazılımlarda gösteriyor.

Bilgisayarını genellikle sınırlarına kadar zorlayan kullanıcılar - birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştıran, büyük veri kümeleri üzerinde işlemler yapan, çoklu, büyük ve bağımsız işlem ağaçları üreten ve bunun gibi - çift çekirdekli işlemciden çok faydalanabilirler. Böyle durumlarda çift çekirdek tasarımı işlemci hızından daha fazla önem kazanıyor, bu da 3800+ modeline artı bir değer katıyor.

Bu tür kullanıcı sınıfına girmeyenlerse çift çekirdekli bir işlemcinin çok fazla bir fark yaratmadığını görecekler ve yeni giriş seviyesi Athlon 64 X2 3800+ için fazladan para harcamaya gerek duymayacaklar.

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

Geri | Anasayfaya Dön

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
21 Kasım 2008 - Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650 :   Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtınalar esiyor. AMD'nin, ATI'yi satın aldıktan sonra yaşadığı sarsıntıları atlatarak Nvidia'nın karşısına ciddi bir rakip çıkarması üzerinden altı aydan fazla süre geçti. Şimdiyse sıra giriş seviyesindeki savaşa geldi.

Hızlı Bakış: AMD Radeon HD 4650
Son bir yıldır ekran kartı piyasasının tepesinde ciddi fırtı...

19 Kasım 2008 - Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet? :   Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik bilgileri iki sene öncesinden beridir biliyoruz. Intel'in bilindik mimarisi Core i7 ile bambaşka bir hale büründü ve oyuncular ilk testlerle beraber CrossFire ve SLI için umut tazelediler.

Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet?
Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik...

17 Kasım 2008 - Fallout 3 :   İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulmak için kendilerini Vault adını verdikleri devasa yer altı sığınaklarına kapattılar. Fakat yeryüzüne geri döndüklerinde kendilerini harcanmışlığın cehennemi karşıladı... Sadece Vault 101 dışındakileri... O kader gününde, ateş gökten yağdığında, Vault 101'in devasa çelik kapısı sıkı sıkıya kapanmış ve hiç açılmamıştı... O doğdunuz yerdi ve öleceğiniz yer olacak çünkü Vault 101'de kimse hiç girmemiştir ve kimse hiç çıkmamıştır...

Fallout 3
İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulma...

13 Kasım 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

11 Kasım 2008 - Far Cry 2 :   Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birlikteliği uzun bir süre önce yollarını ayırmıştı. Bunun üzerine Crytek yeni projesi Crysis üzerinde çalışırken Ubisoft da boş durmamış, Far Cry 2 üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ubisoft'un referansları sağlam olduğundan Far Cry 2'nin Crytek olmadan da güzel bir oyun olacağı düşünülüyordu. Ama görünen o ki yanılmışız.

Far Cry 2
Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birliktel...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin