Gerçeğe yakın bir iş istasyonu deneyi yapabilmek için şu an bulunabilinen yüksek OpenGL görüntü kartlarını kullandık. Bu konuda şu an için lider NVIDIA, bu yüzden Quadro FX modellerinden kullandık. Bu konu hakkında ayrıntılı bilgiye bu yazıdan ulaşabilirsiniz. NVIDIA, ATi Bring Five OpenGL Workstation Graphics for PCI Express to Market
E7505 yongasetiyle birlikte Xeon ve Opteron'la birlikte AMD'nin 8000 yongasetini kullanarak yaptığımız AGP deneylerinde Quadro FX 3000 kullandık, bu arada Xeon Nocona ve E7525'li PCI Express sistem içinse Quadro FX 3400 kullanmayı uygun gördük.
AGP ve PCI Express modelleri için grafik kartlarını seçerken bir sorunla karşılaştık: Doğru bir karşılaştırma imkanı sunacak olan her iki tür içinde teknik özellikleri aynı bir kart ne yazık ki yok. Bu yüzden istemeyerek de olsa her bir kategori için en hızlı kartı kullanmaya karar verdik.
NVIDIA Quadro FX 3000 (AGP)
AGP 8X için NVIDIA/PNY'den Quadro FX 3000. Hala 400 MHz saat hızına sahip NV35GL'den daha hızlı bir model yok.
NV35GL tabanlı Quadro FX 3000 kartları satış noktalarında 1200$ civarı bir fiyata satın alabilirsiniz (Bu fiyat yurtdışı fiyatıdır). Kartın üzerindeki yonga 400 MHz hızında çalışırken bellek hızları 425 Mhz olarak ayarlanmış.