nForce3 250 Ultra, NVIDIA'nın Soket 9393 için en üst modeli. Bunun yanında Iwill, yongasetinin Soket 940 Opterona da nasıl uygun olabileceğini göstermiş. Firma, PCI Express'i bile bulunan bir işistasyonu anakartını Computex'te tanıtıma sunacak. Üzülmeyin NVIDIA da nForce3'ün PCI Express'li bir sürümü üzerinde halen çalışıyor.
nForce3 250 Gb incelememiz gösteriyor ki en yeni NVIDIA yongaseti, özellikleri açısından SiS ve VIA'yı geride bırakırken, başarım açısından çok fazla fark yaratamıyor. Tümleşik ateşduvarlı gigabit Ethernet denetleyicisiyle, Athlon64'ün de amaçladığı üst düzey alıcı kesimi için tam uygun bir seçenek oluşturuyor. NVIDIA, 1 GHz HyperTransport yeteneğini belirtmek için "Ultra" ön ekini kullanıyor.
NVIDIA'nın sunduğu güzel bir yeni özellik de AutoTuning (kendi kendine ayar). Temelde bu donanım destekli bir hızaşırtma (overclock) özelliğinden başka birşey değil. Kullanıcının belirli saat hız ayarlarını yapabilmeleri için anakart üreticilerinin bu AutoTuning özelliğini BIOS'larına eklemeleri gerekiyor. İşlemci üzerindeki iş yükünün artması durumunda AutoTuning özelliği HyperTransport hızını kendi kendine artırıyor. Donanıma eklenmiş bir ısınma sınırlayıcı bozulmaları her zaman önlüyor. Yakın zamanda nForce3 250 Ultra'yı incelediğimizde AutoTuning özelliğine ayrıntılı şekilde bakacağız.