VX Nano Logitech'in SetPoint uygulamasıyla yapılandırılabilir. Bu uygulama aracılığıyla sol ve sağ fare tuşlarını birbirleriyle değiştirebilir ve geri-ileri düğmelerine farklı görevler verebilirsiniz. Her ne kadar Wave kadar kullanışlı olmasalar da fareyi geçici bir ortam oynatıcısı olarak kullanabilirsiniz. Logitech, oyun esnasında VX Nano için oyunun veya SetPoint'in fare hızını denetleyebilmesini sağlayan araçlar da sunmakta.
Logitech'in MX Revolution'dan VX Nano'ya geçerken daha küçük bir kaydırma tekeri kullanmış olduğunu görüyoruz. Ancak yine de en az Revolution kadar düzgün kaydırma gerçekleştiriyor.
SetPoint ile bu teker ile yapacağınız kaydırmanın hızını seçebiliyorsunuz. Biz yavaş ve hızlı kaydırma etkileri arasında teker üstüne tıklayarak geçiş yapabilmek amacıyla üçüncü seçeneği tercih ettik. Kaydırma o kadar düzgün ki hiç atlama olmuyor. Bunu özellikle uzun bir web sitesinde veya bir Word dosyasında daha iyi fark ediyorsunuz.
Fare tek bir AAA pille (fareyle beraber gelen) çalışıyor ve pil ömrü iyi sayılır. Pilin bitmek üzere olup olmadığını anlamanın iki yolu var: SetPoint kalan şarj miktarını gösteriyor ve farenin üstündeki LED lambası da bu konuda sizi gerekirse uyarmakta. Logitech normal şartlarda pile altı ay ömür biçiyor. Bununla beraber bu aygıtı iki aydan beri kullanıyor olmamıza karşın Setpoint pili %95 dolu ve daha bitmeye 158 günü olduğunu gösteriyordu.
Logitech taşınabilir ürünlerini artık yumuşak kılıflarla beraber satıyor. VX Nano son derece çekici siyah deri bir kılıf içinde geliyor. Üstelik bu kılıf farenizin kısa sürede kirlenmesine de mani oluyor.