Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 İlgili Bağlantılar

Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...

 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » Çevre Bir.ve Tük.El. »

Kodak EasyShare V610: Şık Tasarım ve 10X Optik Yakınlaştırma

Kamera Özellikleri

Kameranın üzerinde bulunan krom şeritte beş ayar ve bir de resim çekme düğmesi bulunuyor. Flaş türünü ayarlamak için (otomatik, kapalı, açık ve kırmızı göz) bu ayar düğmelerinden birisini kullanıyorsunuz. Varsayılan ayarlarında kamera tam otomatik kipte geliyor. Flaş türü otomatik ayarlanıyor ve çözünürlük en yüksek ayarında (6 MP). Video kayıt, sabit resim çekimi ve albüm içinde dolaşmak gibi işlevler arasında geçiş yapmak için farklı bir düğme kullanılıyor.

Kodak V610'un arka yüzü Kodak V610'un arka yüzü

V610'un üzerinde 2.8" LCD ekran bulunuyor. Her ne kadar ekran parlak ve pek çok koşulda kullanılabilir olsa da çoğu kamerada olduğu gibi parlak güneş ışığında resimleri görmekte zorlandık. Bazı durumlarda açık alanda resim çekmek biraz zor ve ayarlar arasında geçiş yapmak için gölge bir yer bulmak zorunda kalabilirsiniz.

Kameranın arka yüzünün sağ tarafından yaklaştırma ve uzaklaştırma işleri için bir düğme bulunuyor. Menüler içerisinde dolaşmak için ortaya basıldığında seçen ve dört konuma hareket edebilen bir düğme kullanılıyor. Kameranın sol tarafına doğru dikey olarak dizilmiş beş düğme göze çarpıyor. Sırayla sayarsak sahne seçimi, silme, menü, gösterme ve paylaşma işlevleri bu düğmelerden erişilebiliyor. Bu düğmelerin çok küçük ve birbirlerine çok yakın olduklarını düşünüyoruz. Başparmağınızın kenarıyla basmanız gerekiyor yoksa iki düğmeye birden basabiliyorsunuz.

22 ön tanımlı resim çekme kipiyle (mode) kullanıcılar ISO ve beyaz dengesi (white balance) gibi terimler hakkında hiç bir şey bilmeseler de son derece kaliteli resimler çekebiliyorlar. Sahne düğmesine (scene) bastığınızda ekranda 22 simge çıkıyor. Simgeler arasında gezerken her birinin ne işe yaradığını anlatan açıklama beliriyor. Seçenekler arasında gün batımı, spor, manzara, yakın plan ve çevrimsel (panoramik) gibi ayarlar bulunuyor.

Sahne seçim ekranı Sahne seçim ekranı

Daha ince ayar yapmak isteyen kullanıcılar için de seçenekler unutulmamış; pozlama telafisi (exposure compensation), beyaz dengesi (otomatik, gün ışığı, tungsten, floresan, açık gölge), ISO (Otomatik, 64, 100, 200, 400), çözünürlük, renk ve zamanlayıcı gibi ayarlar üzerinde değişiklikler yapılabiliyor. Ancak daha ileri seviye kullanıcılar V610'u basit bulabilirler çünkü merceklerden giren ışık ayarı bu modelde bulunmuyor. V610 pozlama ayarlarını tamamen gizliyor bu yüzden dosyanın EXIF 2.21 bilgisine bakmadan ne kullandığını anlayamıyorsunuz.

Dört pozisyonlu düğme, yakalama (capture) veya oynatma (playback) kipinde olmanıza bağlı olarak farklı işlevlere sahip oluyor. Yakalama kipinde sol ve sağ ok tuşları pozlama ayarını değiştirirken aşağı tuşu normal, manzara ve makro kipleri arasında geçiş yapıyor. Yukarı ok tuşuyla da ekran gösterilen bilgileri değiştirebiliyorsunuz. Varsayılan olarak ekranda, resim çekme kipi, flaş kipi, çözünürlük ve çekebileceğiniz resim sayısını, resimlerin kaydedildiği yeri ve otomatik odaklama kipi gibi bilgiler görünüyor.

Ek olarak pozlama telafisi (expoure compensation) ayarı ekranın en altında gösteriliyor. Yukarı ok tuşuna bir kere bastığınızda ekrandaki bütün simgeler kayboluyor. İkinci kere bastığınızda varsayılan simgeler tekrar gösteriliyor ve buna 3x3 resim ızgarası ekleniyor. Dördüncü ve son seçenekte ise sol alt köşeye histogram ekleniyor.

Yakalama kipi. Soldaki yakınlaştırma göstergesine dikkat edin. Yakalama kipi. Soldaki yakınlaştırma göstergesine dikkat edin.

Görüntüleme kipinde sol ve sağ ok tuşları resimler arasında gezinmenizi sağlıyor. Yukarı ok tuşu üç görünüş arasında geçiş yapıyor: birincide simgeler, ikincide sadece resim sonuncuda ise dosya ismi, tarih/zaman, çözünürlük ve histogram gibi bilgiler var. Yakınlaştırma özelliği ile birlikte kullanıldığında dört pozisyon düğmesi ile resim üzerinde gezinti yapabiliyorsunuz. Video oynatma kipinde ise yukarı aşağı ok tuşları sesi açıp kapatırken sağ sol tuşları da oynatma hızını değiştiriyor.

Geri | İleri: Deney

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
2 Aralık 2008 - Compex Kasım 2008 :   Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgisayar ve Tüketici Elektroniği Fuarını sizler için gezdik. COMPEX, bu yıl da Lütfi Kırdar Uluslar arası Kongre Sergi Sarayında, 20 - 23 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Katılımın, internetten ücretsiz davetiye alan herkese açık olduğu fuara, gençlerin ilgisi daha yoğundu.

Compex Kasım 2008
Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen COMPEX 2008 Uluslar arası Bilgis...

1 Aralık 2008 - Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi :   Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim yapmak ve sunum hazırlamak gibi diğer işler için bugün pazarda ne gibi seçeneklerimiz var?

Beş Koca Dizüstü Bilgisayar İncelendi
Oyunlar dışında, video izlemek veya müzik dinlemek, çizim ya...

28 Kasım 2008 - Left 4 Dead :   Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Turtle Rock Studios, 2006 Kasım'ında duyurdu Left 4 Dead'i. 2008'in Ocak ayında Valve tarafından satın alınana kadar çok geniş bir kitle tarafından da takip edilmiyordu açıkçası. Ardı ardına gelen videolarla ağzımızın suyu akarken, oyunun çıkış tarihini beklemeye başladık...

Left 4 Dead
Counter Strike: Condition Zero'nun arkasındaki isim olan Tur...

27 Kasım 2008 - Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight :   Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa sanan bir bilgisayar. Sehpanın gövdesindeki ekran aslında bir büyütmeli projektör sistemi ve dokunma ekranı kızıl ötesi ile çalışıyor. Aynı zamanda dokunuşlarınızın sıcaklığını, nesneleri ekranda taşıma ve döndürme hareketlerini algılaması için tasarlanmasının yanında, insan yüzleri gibi yüzeyin üzerindeki cisimleri de algılayabiliyor.

Microsoft Suface'ı Geliştirmeye Devam Ediyor: Secondlight
Microsoft Surface (yüzey) dokunmatik ekranı, kendini sehpa s...

26 Kasım 2008 - 790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü? :    SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliği yardımıyla Phenom işlemci sahiplerine daha yüksek saat hızları vaat ediyor. Daha önce yapılan deneyler bu özelliğin işlemcinin hızaşırtma potansiyelini önemli ölçüde yükselttiğini gösteriyor ancak etkisi işlemciden işlemciye değişim göstermekte.

790FX ve SB750 ile Yüksek Hızaşırtma Mümkün Mü?
SB750, beraberinde getirdiği Advanced Clock Control özelliğ...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin