Şu anda iki adet işlemci üreticimiz var ve tarafsız bir durumdayız. Bu sayede pazar payımız yükseliyor. Alt seviyede çıtayı biz belirliyoruz ve ileri seviyede de kuralları biz koyuyoruz.
TG Daily: Yine AMD'nin Fusion işlemcisi konusunda pek çok şey söyleniyor. Bu tür ürünler AMD'yi sizin açınızdan yeni bir Intel haline getirebilir mi, özellikle de büyük bir rakip olarak?
Csongor: İşlemci ve grafik alanında aynı anda çözüm üreten bir firma olarak AMD'yi bir başka Intel olarak değerlendirebilirsiniz. Ancak AMD hala işlemci alanında ATI ise hala grafik alanında işini yürütüyor.
AMD, Fusion gibi bazı uzun vadeli ürünlerden bahsediyor. İnsanlar bize soruyorlar Fusion konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz diye, bu soruya dürüstçe cevap vermek gerekirse bilmiyoruz. Ancak bir işlemci firmasının dört yıl ilerisi hakkında bir şeyler söylemesi alışıldık bir durum değil. AMD satın alma konusunu kısa bir süre önce tamamladı ve bu satın almanın gerekçesi olarak bir şeyler açıklaması gerekiyordu. İşe girişmeyle bunu duyurma arasındaki farkı anlamak lazım. Alt seviyeyi hedefleyen yenilikçi bir ürünleri olduğunu duyurdular ve aradan iki ay geçmeden bunun önümüzdeki on yıla kalabileceğini söylediler.
Endişelendik mi? Biz her zaman endişeleniriz. On yıl önce de endişeleniyorduk, dört yıl önce de ve şimdi de endişeleniyoruz. Eğer GPU ile CPU'yu birleştirirseniz bu birleşme hiçbir zaman yüksek başarım veya düşük maliyet anlamına gelmez ayrıca esnekliğinizi de kaybetmiş olursunuz. Bu ürünün değer olarak alt seviyeye yönelik olacağını varsayıyorum. Birleştirmenin bu sorunu çözüp çözmeyeceği konusunda bir fikrim yok. Bu kanıtlanmış bir strateji değil.


TG Daily: AMD'Nin ATI'yi satın almadığını varsayarsak Nvidia daha iyi bir durumda olmaz mıydı? Özellikle de AMD ile olan iyi ilişkileriniz ve size gönül vermiş pek çok kullanıcı olduğunu düşününce...
Csongor: Bu çok varsayımsal bir soru: Eğer siz bir işlemci firmasıysanız ve Intel'in peşinden gitmek için CPU ile grafiği birleştirirseniz o zaman artık platform çözümünden konuşuyor oluruz. Bizim odaklandığımız nokta görsel bir firma olmak ve bunu bu şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu AMD'Nin stratejisine uymaz.
TG Daily: Diğer taraftan Nvidia Intel iyi bir çift olmaz mı?
Csongor: Pazardaki tek bağımsız grafik üreticisi olmanın keyfini çıkarıyoruz. Bu durumun Nvidia için çok iyi, çok güçlü avantajları var. Eğer birisi tarafından satın alınırsak bu durumu devam ettiremeyiz.
TG Daily: Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Yazıya ilişkin forum tartışmamıza katılın...
Geri | Anasayfaya Dön

|
|