M1689, ALi'nin yeni nesil Athlon 64 yongaseti olacak. Kuşkusuz bu tek yongalı bir çözüm olacak.
Ali'nin adı medyada sık sık geçmese de, Tayvanlı şirket sürekli yongasetleri üzerinde çalışıyor. Bu işin gereği gibi yürütülmesi için ULi adlı bir şirket bile kurdular. Dolayısıyla şimdiden uygun fiyatlı Athlon 64 veya Pentium 4 çözümü isteyen herkesin oldukça ilginç bulacağı iki ürünlerinin olması sürpriz sayılmaz:
M1683 tek kanallı bir Pentium 4 yongaseti; 3.2 GHz'e kadar tüm işlemcileri ve gelecek nesil Prescott işlemcileri destekliyor. Şimdilik dört müşterisi var: Albatron, ASRock, Asus ve PCChips. Yakında inceleyeceğimiz yongasetinin performansına bağlı olarak diğerleri de eklenebilir.
Yeni Athlon 64 yongasetlerinin adı M1683. ALi burada da şimdilik dört müşteriye sahip: ASRock, Epox, QDI ve Soyo. Bu CeBIT'de zaten sergilenmiş olmasına rağmen, AMD artık Athlon 64'ü çıkardığı için giderek ilginçleşiyor.
Son olarak, ALi/ULi'nin PCI Express'e hazırlandığını söyleyeceğiz. Pentium 4 ve Athlon 64 yongasetleri yıl başında hazır olacak. En önemli ürünlerinden biri PCI Express'li bir Güney Köprüsü; bu ilk düşündüğünüzden çok daha önemli olabilir. Ali'nin ATi'ye Güney Köprüsü temin ettiğini biliyor muydunuz?
Athlon 64 notebook'a ne dersiniz? Bunda bir ALi yongaseti var.