Bilgisayar, donanım, inceleme, oyun, bilişim, ince ayar rehberi
Google
         
 Barındıran
World Class Web Hosting from pair Networks
Anasayfa » İş Dünyası »

D-Link Yöneticileriyle Bir Röportaj

Volkan Ersoy 22 Haziran 2002 - İş Dünyası

Giriş

İletişim ve ağ ürünleri alanında köklü firmalardan biri olan D-Link'in iki üst düzey yöneticisi, Sky Bilişim ve Multimedya firmaları ile imzaladıkları distribütörlük anlaşmaları çerçevesinde İstanbul'daydı. Sky Bilişim'in davetiyle D-Link International'ın Başkanı Tony Tsao ve D-Link Orta Doğu Bölümü Başkanı F.A. Fateen ile görüştük.

THG Türkiye: D-Link'i tanıyabilir miyiz? Hangi alanlarda faaliyet gösteriyor, ne tür ürünler üretiyorsunuz?

Tony Tsao: Tayvan kökenli bir firma olan D-Link, bugün dünya çapında 23 ülkede, 55 ofisiyle faaliyet gösteriyor. Ağ ürünleri alanında 16 yılı aşkın deneyimimiz var . Hub'lar, switch'ler, ağ kartları, router'lar baştan beri odak noktamız oldu; bir süredir de ADSL modem, kablo modem, kablosuz iletişim, Home PNA ürünleri gibi alanlarda faaliyet gösteriyoruz. Ağ ürünlerinde ABD kökenli olmayan firmalar arasında dünya lideriyiz. Tayvan, Çin, Hindistan gibi ülkelerde ilk sıradayız. Özellikle ABD'de de çok güçlü bir konumdayız. Dünya üzerindeki tesis ve ofislerimizde 3000'den fazla çalışanımız bulunuyor. ABD, Çin, Tayvan ve Hindistan'da Ar-Ge merkezlerimiz, Çin, Tayvan ve Hindistan'da fabrikalarımız var. Şirket hisselerimiz Tayvan ve Hindistan borsalarında işlem görüyor.

Çok güçlü olduğumuz ABD'de Ar-Ge merkezimizin yanında, tüm büyük kentlerle birlikte taşra bölgelerini de kapsayan bir satış organizasyonumuz bulunuyor. ABD'de özellikle ev ve kablosuz pazarlarında çok başarılıyız.

Tony Tsao D-Link International Başkanı Tony Tsao.

THG Türkiye: Ağ ve iletişim ürünleri pazarında yeni trendler nelerdir? 'Niche' pazar olarak görülen ürünler artık temel bir pazar haline mi geliyor? Gelecekte ne gibi değişiklikler bekleyebiliriz?

Tony Tsao: İnternet uygulamalarının artmaya devam etmesi ve pazardaki büyümeye öncülük etmesi sayesinde, İnternet ve ağ altyapılarına ihtiyaç da her gün artıyor. E-ticaret, e-eğlence, e-eğitim, e-devlet ve bu gibi şeyler hayatımıza daha çok giriyor... Dolayısıyla geçmişte yerel alan ağlarından (LAN) başlayarak geniş alan ağlarına (WAN) uzanan bir yelpaze söz konusuyken bugün bunlara ilaveten metropol alan ağlarından kişisel alan ağlarına, depolama alan ağlarına kadar geniş bir yelpazede altyapı ihtiyacı büyüyor. D-Link de LAN ve WAN alanındaki gücünü ve geniş deneyimini şimdi bu yeni alanlara aktarıyor. Kablosuz iletişim gibi teknolojilerin yıldızı parlarken, bir yandan da switch ve router'lar gibi geleneksel ürünlerde evrim yaşanıyor. 10/100 Mbit Ethernet'ten şimdi Gigabit Ethernet'e geçiyoruz. Ayrıca tüm dünyada geniş bant (broadband) ihtiyacı giderek artıyor. Hatta Ethernet ve fiber ürünleri evlere giriyor. Japonya, Çin, Tayvan gibi ülkelerde bu tür projelerde yer alıyoruz.

 Soldan sağa: Mansur Karakoç (Sky Bilişim Genel Müdür Yardımcısı), Tony Tsao ve F.A. Fateen.

İleri: Türkiye Ağ Ve İletişim Pazarı

Yer İmi

Bestofmedia Logo "Tom's Hardware Guide - Türkiye" Bestofmedia Group üyesidir.
Bölge Seçin: USA | Çin | Fransa | Almanya | Macaristan | İtalya | Polonya | Rusya | İsveç | Tayvan | UK & İrlanda 
© 2008 Tom's Hardware Guide - Türkiye
 Sıcak Gündem
İşlemci Listeleri
Ekran Kartı Listeleri
Sabit Disk Listeleri
 HaberlerTHG Tr Haber RSS
 TGForumzTHG Tr TGForumz RSS
19 Kasım 2008 - Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet? :   Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik bilgileri iki sene öncesinden beridir biliyoruz. Intel'in bilindik mimarisi Core i7 ile bambaşka bir hale büründü ve oyuncular ilk testlerle beraber CrossFire ve SLI için umut tazelediler.

Core i7: Dörtlü CrossFire, Üçlü SLI ve Cennet?
Intel'in Bloomfield kod adlı Core i7 işlemcisi ilgili teknik...

17 Kasım 2008 - Fallout 3 :   İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulmak için kendilerini Vault adını verdikleri devasa yer altı sığınaklarına kapattılar. Fakat yeryüzüne geri döndüklerinde kendilerini harcanmışlığın cehennemi karşıladı... Sadece Vault 101 dışındakileri... O kader gününde, ateş gökten yağdığında, Vault 101'in devasa çelik kapısı sıkı sıkıya kapanmış ve hiç açılmamıştı... O doğdunuz yerdi ve öleceğiniz yer olacak çünkü Vault 101'de kimse hiç girmemiştir ve kimse hiç çıkmamıştır...

Fallout 3
İlk başlarda, binlerce insan bu yıkımın dehşetinden kurtulma...

13 Kasım 2008 - Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008 :   Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak. Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008
Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yete...

11 Kasım 2008 - Far Cry 2 :   Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birlikteliği uzun bir süre önce yollarını ayırmıştı. Bunun üzerine Crytek yeni projesi Crysis üzerinde çalışırken Ubisoft da boş durmamış, Far Cry 2 üzerinde çalışmaya başlamıştı. Ubisoft'un referansları sağlam olduğundan Far Cry 2'nin Crytek olmadan da güzel bir oyun olacağı düşünülüyordu. Ama görünen o ki yanılmışız.

Far Cry 2
Far Cry ile FPS türünde çağ açan Ubisoft ve Crytek birliktel...

11 Kasım 2008 - AMD Athlon 64 ve X2 Oyunlar İçin Hala Yeterli Mi? :   Piyasada bugünlerde çok uygun fiyatlı PCI Express ekran kartları dolaşıyor fakat onları eski bir makineye koymaya değecek mi? Hangi işlemcilere ihtiyacınız var? Tek çekirdekli bir işlemci işinizi görür mü? Yoksa saat hızına bakmaksınız herhangi bir çift çekirdekli işlemci yeterli olur mu?

AMD Athlon 64 ve X2 Oyunlar İçin Hala Yeterli Mi?
Piyasada bugünlerde çok uygun fiyatlı PCI Express ekran kart...

 Donanım Bülteni
Güncel haberler ve incelemeler için haftalık e-posta bültenimize üye olun:
THG Türkiye Donanım Bülteni
Book index
Bilgi
Bayrak
Sitemize Reklam verin.
THG Tr Yazılar RSS
THG Tr Haber RSS
THG Tr TGForumz RSS
iGoogle Sayfanıza THG Tr RSS Belemelerini Ekleyin