Gigabyte GA-8I955X Royal

Hamdi Kellecioğlu
| Diğer

Gigabyte GA-8I955x-Royal anakartın resmi

Gigabyte anakart da 300 MHz FSB hızında veya FSB 1200 çalışarak kendini kanıtladı ancak yine bu anakartı da daha yüksek hızlara çıkaramadık. Yine burada da büyük ihtimalle 4 GHz'nin üstünde çalışmak istemeyen işlemci engeli karşımıza çıkıyor.

Bu anakart şu an için Gigabyte'ın Intel için sunduğu en yüksek seviye anakart, Royal (Krala ait) adlandırmasından da anlayabileceğiniz gibi herkesin sahip olmak isteyeceği özellikler sunuyor. Üç x1 PCIe ve birkaç tane 32 bit PCI yuvanın hemen yanında bir adet x16 PCIe bulunuyor. Destek amaçlı anakarta eklenmiş bir SATA yongası iki adet harici SATA bağlantısı sunuyor ve GigaRAID denetleyicisi sayesinde iki UltraATA/133 kanalla RAID 0,1, ve 10 özellikleri desteklenmiş. Bir başka yonga ise iki FireWire standardı olan 1394a ve 1394b'yi destekliyor.

Büyük turuncu yuva, anakartın dört aşamalı (phase) güç sistemini sekize çıkaran DPS (uzun ismiyle Power Delivery System- Güç İletim Sistemi) birimini barındırıyor. Paralel anahtarlama ile bu sistem hem voltaj düzenleyicilerin ısınmasını azaltıyor hem de eletrik sinyali kalitesini arttırarak sistem parçalarının ömrünü uzatıyor.

İki Broadcom Gigabit AĞ yongası bu anakartın dış dünyaya bağlanmasını sağlıyor. 8I955X Royal'in yeteneklerinden bir kısmı bilgisayarı açma kapama veya daha önceden belirlediğiniz bir yazılımın çalıştırılması gibi sistemin uzaktan yönetilmesini içeriyor. Hatta donatılar arasında bir adet USB Bluetooth bağlantı aygıtı da bulunuyor.

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

iLock

Gigabyte iLock'ın resmi

Gigabyte'ın iLock özelliği sayesinde, sisteme erişimin engellenmesi hatta sistemi kapatma (ve istenirse yeniden başlatma) gibi işlemleri uzaktan yapabiliyorsunuz.

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

Gigabyte GA-8I955X Royal

| Diğer
Yorumlara Git

Sayfaya İlişkin Yorumlarınız

Yorumunu yaz, fikrini paylaş!

CAPTCHA
Bu denetim çöp içeriği engellemek için konulmuştur.
  __          _       __  
/_ | | | / /
| | __ __ | |_ / /_
| | \ \/ / | __| | '_ \
| | > < | |_ | (_) |
|_| /_/\_\ \__| \___/

ASCII sanat tarzında gösterilen kodu yukarıdaki alana girin.

Donanım Bülteni

Kafa Dengi

Kafa dengi kullanıcıları görmek için giriş yapmalısınız.

Bilginç

Isı ve Sıcaklık Farklıdır

Isı (heat) ve sıcaklık (temperature) ilişkili, ancak çok farklı terimlerdir.

Devamı

Ürün Destekçileri

Sapphire HD 5850
Radion SSD HDD HyBrid
ArrandaleYongaları
ECS X58B-A 2
PowerColor SCS3 HD5750
Donanım Listeleri